Gradonačelnik grada Solina Blaženko Boban- Nismo za spalionicu

P R I O P Ć E NJ E   Z A   M E D I J E

povodom izrade Studije o utjecaju na okoliš za prihvat, privremeno skladištenje i loženje drvnog otpada u tvornicama Sveti Juraj i Sveti Kajo, izrađene od tvrtke Cemex

1. Grad Solin je u redovnoj proceduri još 24. svibnja 2011. godine poslao primjedbe na gore navedenu Studiju o utjecaju na okoliš u šest točaka.
Primjedbe su usaglašene sa svim gradskim vijećnicima Gradskog vijeća i jednoglasno prihvaćene, a izdvajamo samo jednu, citat:

“Dodatno zagađivanje ovog prostora (Solinsko-kaštelanski bazen) nikako nije prihvatljivo i predstavlja elementarno kršenje prava na zdravi život i čisti okoliš kojeg nam garantira i Ustav Republike Hrvatske” (završen citat).

2. Iz ovog je razvidno da podržavamo građane i udruge unutar grada i okolice, u njihovom nastojanju da sačuvaju zdrav okoliš, poglavito u ovom bazenu koji je, nažalost, u prošla vremena bio jako ekološki devastiran.

3. Grad Solin također naglašava da treba voditi brigu o još jednom temeljnom ljudskom pravu, a to je pravo na rad, te zato apeliramo na tvrtku Cemex da vodi računa i o tom Ustavom Republike Hrvatske zagarantiranom pravu, ali nikako na uštrb bilo kakvog dodatnog zagađenja okoliša.

4. Grad Solin, skupa sa ekološkim udrugama sa svog područja je vodio i još uvijek vodi borbu za čist okoliš. Bez obzira da li nam je pristup načinu rješavanja problema uvijek bio podudaran ili ne, činjenica je da je svima cilj bio isti, ali i da smo često bili usamljeni u tim nastojanjima.

5. Grad Solin je u posljednje vrijeme dosta učinio u zaštiti okoliša, i mora u pripadajućem bazenu izgradnjom velikog dijela kanalizacijske mreže i uređenjem zelenih površina, ali i zabranom proizvodnji koje su štetne za okoliš.

GRADONAČELNIK GRADA SOLINA

BLAŽENKO BOBAN

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: