Iz Sunca poslali letak o Cemex-u na 2160 adresa

Letak CEMEX ~ Udruga SUNCE – Split, pdf

Poštovani/a,

Udruga Sunce već se dugi niz godina bavi problematikom otpada, nastojeći promovirati i poticati primjenu principa „SMANJI STVARANJE OTPADA I RECIKLIRAJ“. Posljednjih mjeseci aktualna je rasprava o korištenju otpadnih željezničkih pragova i drvenog namještaja kao zamjenskog goriva u tvornicama CEMEX-a dok su namjere CEMEX-a također usmjerene ka korištenju komunalnog otpada u istu svrhu.

 Želja nam je da gradovi Split, Kaštela, Trogir i Solin te njihova okolica budu područja kvalitetnog zraka i čistog okoliša te Vam se obraćamo za pomoć u ostvarivanju ove namjere. 

Emisije iz tvornica CEMEX-a tiču se građana svih ovih gradova te smatramo da trebaju imati aktivnu ulogu u odlučivanju po ovom pitanju.

 Ovaj letak dostavljen je na svega 1% populacije ovog područja, no nadamo se da smo odabrali prave ljude i kako ćete upravo vi biti dovoljni za podizanje svijesti šire javnosti.

KAKO MOŽETE POMOĆI:

Pročitajte letak, saznajte i sami više te potom:

  • KONTAKTIRAJTE NAS putem e-maila (info©sunce-st.org)  ukoliko želite primati još informacija ili imate prijedloge za suradnju.
  • POTPIŠITE on line peticiju građanske inicijative NE SPALIONICI iz Kaštela i izrazite svoj stav  (http://www.ipetitions.com/petition/za_moja_kastela/).
  • U narednom razdoblju Udruga Sunce organizirat različite aktivnosti s ciljem educiranja i jačanja svijesti javnosti o ovom pitanju – PRIDRUŽITE NAM SE!

Prva od njih je okrugli stol „Koliko se uvažava glas građana?“, a koji će biti organiziran

28. 11. 2011. u Gradskoj knjižnici Marka Marulića u Splitu, s početkom u 11 sati. Događanje se organizira u okviru projekta Znanje za pravovremeno sudjelovanje Udruge Sunce koji je financiran od strane Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

  • U budućim javnim raspravama o studijama utjecaja na okoliš vezanih uz zbrinjavanje otpada i korištenje komunalnog otpada u energetske svrhe – SUDJELUJTE I IZRAZITE SVOJE MIŠLJENJE!

Kada do ovakvih javnih rasprava dođe, osim na stranici Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva (http://puo.mzopu.hr/) informacija o njima biti će objavljena i na web stranici Sunca (www.sunce-st.org)

 Ukoliko netko od Vaših djelatnika, kolega i suradnika nije dobio ovo pismo molimo Vas da ga upoznate s njegovim sadržajem.

U očekivanju Vaše podrške, srdačno Vas pozdravljamo!

Evidencija slanja letaka


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: