Razočarani građani Vladi RH i Ministarstvu zaštite okoliša

GIZZO logo

Razočaranje. Blaga riječ. Draga gospodo ukoliko date prednost spaljivanju pred reciklažom uistinu nikada, ama baš nikada, reciklaža neće zaživjeti jer joj jednostavno niste dali šansu. Pokušajte shvatiti da ovim načinom pretvaranja otpada u RDF ukidate radna mjesta malome čovjeku a punite džepove velikog kapitala. RDF se sastoji od biomase, plastike, gume, tkanine i drugog gorivog dijela. Njegovo spaljivanje nije ne štetno po okoliš. U okolini spalionica ljudi obolijevaju. Država troši na liječenje i gubi novac. Više se troši na liječenje nego što bi država dobila od tih spalionica. Predlažemo da instalirate spalionicu na Pantovčak i Banske dvore pa ćemo vidjeti kakav je nimby efekt.

Ekološka bomba prijeti – U Kaštel Sućurcu skladišti se četrdeset vrsta raznog opasnog otpada u ukupnoj količini od 890 tona

U nadzoru inspekcije zaštite okoliša iz 2009. godine utvrđeno je da se na lokaciji bivše tvornice Adriavinil u Kaštel Sućurcu skladišti četrdeset vrsta raznog opasnog otpada u ukupnoj količini od 890 tona. 

Istražili smo: Kemokompleks.pdf

Pored ovoliko činjenica i podataka, pitamo čelne ljude Grada Kaštela na čelu sa gradonačelnikom Josipom Berketom, čelnog čovjeka Županije Splitsko – dalmatinske župana Antu Sanadera, te Ministarstvo zaštite okoliša na čelu sa ministricom Mirelom Holy kao i sva ostala odgovorna tijela RH, zašto do današnjeg dana taj opasni otpad nije saniran već ste nam ga doveli još, i tko će odgovarati za nastalu štetu koja tek treba pokazati svoje prave razmjere?!

Od Ministarstva zaštite okoliša tražimo valjane znanstvene studije ispitivanja stanja tla, zraka, vode i zdravstvenog stanja stanovnika  naše regije te da se u skladu s dobivenim rezultatima izvrši stručna i hitna sanacija našeg životnog prostora.

 GIZZO

 

Oznake:, , ,

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: