“Nema Europskog zakona koji bi spaljivanje otpada odobrio kao način za poboljšanje financijskih pokazatelja kod bilo koje spalionice ili suspalionice jer je poznato da taj postupak ima izravan i štetan utjecaj na zdravlje građana i okoliša. Npr: u opširnoj studiji o zdravstvenim učincima  spalionica otpada (The Health Effects of Waste Incinerators) objavljenoj na: http://www.ecomed.org.uk/content/IncineratorReport_v3.pdf,
u prvoj točki sumativnog zaključka stoji:
• Šire studije su pokazale više stope kancerogenih oboljenja kod odraslih i kod djece kao i više stope porođajnih deformacija u blizini spalionica komunalnog otpada. Rezultati konzistentno ukazuju na uzročno-posljedičnu vezu [ovih oboljenja i spalionica].
Brojne druge, manje epidemiološke studije dalje podržavaju ovu interpretaciju i sugeriraju da je opseg bolesti uzrokovan spalionicama i puno širi.
Da bi bilo koga zagađivači uvjerili u suprotno, nisu dovoljni članci u SD, posjete V.Britaniji, dijeljenje letaka, kao ni ispiranje mozga nesuvislim usporedbama tvorničkih dimnjaka sa kulinarskim specijalitetima (?!?!?!)…”
  Doc. dr. sc. Zdeslav Hrepić

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.