Čovjek koji je mijenjao svijet

Tomislav Lerotić je bio Građanin jer je bio svjesni pripadnik jedne zajednice, mislio o dobrobiti te zajednice i tu dobrobit stavljao uvijek na prvo mjesto. Upravo po tome je Lerotić bio tako drukčiji od grada i kulture u kojoj je živio. I možda zato ni taj grad ni ova zemlja nisu bili kadri “pročitati” njegovu ljudsku važnost. (Iz članka: Odlazak Tomislava Lerotića, čovjeka iz drugog svemira)

Veliko HVALA uvaženom aktivisti za zaštitu okoliša, priznatom umjetniku, našem bliskom suradniku i velikom ČOVJEKU

TOMISLAVU LEROTIĆU

 

Tomislav Lerotić u Kaštelima – Kakva je to pervertirana održivost koja se zasniva na gorivu iz smeća, a ne/dovoljna količina goriva osigurava se poticanjem stvaranja smeća!?

Tomislav Lerotić RADOVI – http://www.lerotic.de

 

Kratkom porukom Dekanat splitske Umjetničke akademije obavijestio je javnost kako je Tomislav Lerotić, redoviti profesor, u četvrtak iznenada preminuo na svome radnome mjestu na Umjetničkoj akademiji Split. Uz izraze golemog žaljenja zbog smrti cijenjenog kolege, Dekanat UMAS-a nije ništa podrobnije priopćio.

Tomislav Lerotić cijenjeni je profesor, umjetnik i aktivist. Rođen je 1951. godine u Splitu. Pohađao je tečaj grafičkih tehnika na Istituto stataie d’Arteu Urbinu 1968.-1972. 1984. diplomirao je slobodnu grafiku na Fachhochschule fur Gestaltung u Kielu. Od 1984. do 1987, gost predavač na istoj ustanovi. Od 1997. nastavnik na Odsjeku za dizajn vizualnih komunikacija Umjetničke akademije u Splitu.

Uz dizajn, ilustraciju, solarne i kinetičke objekte, radio je na osmišljavanju projekata održivog razvoja. Bio je dugogodišnji aktivist za zaštitu okoliša i dobitnik je Nagrade za najbolji koncept u profesionalnoj kategoriji za rad “Operi me” koji komentira onečišćenje prašinom iz dimnjaka peći cementne industrije.

Premda profesor na Umjetničkoj akademiji, objavio je veliki broj stručnih i znanstvenih radova iz područja ekologije kao i dizajnerskih, filmskih i drugih umjetničkih radova. Bio je član više ekoloških udruga, a također je bio uključen u rad Hrvatskog dizajnerskog društva. – prenosi Slobodna Dalmacija

3 responses to “Čovjek koji je mijenjao svijet”

 1. Waldemaretz says :

  Jučer smo izgubili jednog od najistaknutih, najcijenjenih i najsavjestnih kolega na Umjetničkoj akademiji u Splitu. Nedostajati će nam njegova mudrost, njegova građanska savjest i humanost. Nadam se, da će njegov primjer služiti mlađim kolegam, nadam se da mladi ljudi nastave rad Tomislava Lerotića i realiziraju barem jedan dio njegovih projekata i vizija. Iskrena sučut obitelji i svima, koji su poznavali profesora Lerotića i radili s niim.
  Wladimir Kossjanenko, doc.

  Sviđa mi se

 2. sewage treatment plant says :

  It’s going to be finish of mine day, however before ending I am reading this wonderful paragraph to improve my know-how.

  Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: