EU info: Hrvatske vlasti snose odgovornost

“Delegacija Europske unije ne može zamijeniti hrvatske vlasti, koje u konačnici snose odgovornost za rješavanje preokupacija svojih građana. U svojstvu diplomatskog predstavništva, Delegacija Europske unije nije ovlaštena intervenirati u individualne slučajeve hrvatskih građana ili pravnih subjekata.

Vezano za Vaš konkretni slučaj slobodni smo Vam sugerirati da se obratite Uredu pučkog pravobranitelja u Republici Hrvatskoj http://www.ombudsman.hr/ čija je institucija ustanovljena Ustavom Republike Hrvatske a koji ima zadatak štititi ustavna i zakonska prava građana u postupcima pred državnom upravom i drugim tijelima koja imaju javne ovlasti. Svatko ima pravo podnijeti pritužbu pučkom pravobranitelju zbog kršenja ustavnih i zakonskih prava građana.

Također, slobodni smo Vam sugerirati da ukoliko posjedujete dokaze o kaznenom djelu možete pokrenuti kaznenu prijavu u Državnom odvjetništvu http://www.dorh.hr/Default.aspx?sec=24

Koristimo ovu priliku izraziti naše žaljenje zbog situacije u kojoj ste se našli i iskreno se nadamo se da će institucije u čijoj je nadležnosti ovaj problem, adekvatno i pravovremeno reagirati.

Nadamo se da će Vam ove informacije biti od koristi.”

Oznake:

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: