Sanader: Cementare ne služe za spaljivanje otpada, borit ćemo se!

Ne trebaju nam novi zagađivači, poručio je Sanader

Anonymous ART of Revolution4Spomenik mrtvom stablu od ostataka stoljetne topole, uništene tijekom izgradnje sustava EKO-Kaštelanski zaljev otkriven je u Kaštel Starom povodom međunarodnog dana zaštite okoliša. Inicijator je udruga Lijepa naša Kaštela, a na svečanosti su bili kaštelanski gradonačelnik Ante Udovičić i saborski zastupnik Ante Sanader koji je podsjetio na sjednicu saborskog Odbora za zaštitu okoliša prije 20 godina održanoj u Kaštelima kada je odbačena ideja o izgradnji termoelektrane na ugljen na Čiovu. Govorio je i o sadašnjoj opasnosti za čist zrak u Kaštelima, a to je najavljeno spaljivanje otpada u cementarama tvrtke Cemex za što su vlasnici već dobili dozvole, a Grad Kaštela i Splitsko-dalmatinska županija podignuli su ustavne tužbe.

Cementare ne služe za spaljivanje otpada. Mi nismo protiv industrije, ali ne želimo da netko stvara kapital, a da naša djeca umiru. Industrijalci, dobro ste došli, ali nemate pravo nečije zdravlje dovoditi u pitanje! Ne trebaju nam novi zagađivači – poručio je Ante Sanader, koji je i član udruge Lijepa naša Kaštela.

Kaštelanski gradonačelnik Udovičić je istaknuo kako im je clj da Kaštela postanu zelena oaza te će se boriti protiv svih zagađivača. – prenosi vecernji.hr

Oznake:, , ,

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.