CEMEX prodao svoje poslovanje u Hrvatskoj kompaniji Duna-Drava Cement za 230,9 milijuna eura

DSC08312

Iz firme CEMEX danas je stiglo priopćenje sljedećeg sadržaja:

‘CEMEX je danas objavio da je potpisao ugovor o prodaji svog poslovanja u Hrvatskoj, uključujući i imovinu u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Srbiji, kompaniji Duna-Drava Cement za otprilike 230,9 milijuna eura.

Imovina koja se prodaje sadrži 3 cementare (oko 1,66 milijuna tona cementa prodano je 2014. godine), 2 kamenoloma agregata (oko 0,16 milijuna tona agregata prodano je 2014. godine) i 7 postrojenja za proizvodnju betona (oko 0,25 milijuna kubika betona prodano je 2014. godine). CEMEX-ovo poslovanje u Hrvatskoj, uključujući Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru i Srbiju, ostvarilo je neto prodaju od oko 138 milijuna američkih dolara u 2014. godini.

Prihodi dobiveni od ove transakcije koristit će se uglavnom za smanjenje dugova te za opće korporativne svrhe. Zatvaranje ove transakcije podliježe zadovoljavanju standardnih uvjeta za ovu vrstu transakcija, što uključuje odobrenje regulatora. Trenutačno očekujemo finalizaciju ove transakcije tijekom četvrtog kvartala 2015. godine. Financijski savjetnici CEMEX-u u ovoj transakciji bili su Bank of America Merrill Lynch, Citigroup, BNP Paribas i Morgan Stanley.

CEMEX je globalna kompanija za građevinske materijale koja nudi visokokvalitetne proizvode i pouzdane usluge korisnicima i zajednicama u više od 50 zemalja. CEMEX ima bogatu povijest unapređenja dobrobiti svojih klijenata pomoću inovativnih građevinskih rješenja, poboljšanja učinkovitosti te promicanja održive budućnosti’. – prenosi Dalmatinski portal

Ekskluzivni uvoznik HeidelbergCementa u Hrvatskoj je tvrtka Dunav-Drava cement d.o.o. Zagreb.
Hrvatsko tržište također opskrbljuju betonom koje još od 1998. godine proizvodi i distribuira kompanija TBG Beton.

Više o HeidelbergCement GROUP

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: