Mr. sc. Benedikt Aljinović ministrici Holy: Dioksin ruši industriju hrane

22.05.2012

Poštovana Ministrice dr.sc Mirela Holy,

Danas sam slušao Vaš  razgovor na Radio Splitu u vijestima u 16 sati pa sam Vam morao napisati ovo pismo jer vjerojatno ni Vi ni njemački stručnjak niste imali prilike čuti vijesti Radio Splita i Radio Zagreba. U Njemačkoj se opet dogodio Dioksin. Ostalo ćete vidjeti iz teksta il s portala ako budete htjeli.

Hvala što ste pročitali ovaj tekst,

Srdačan pozdrav

Benedikt

A što sad ?!?

Objavljeno danas poslije podne na tportal.hr i na nizu drugih portala,  Radio Split i Radio Zagreb objavili  istu vijest :

Njemačka,
Pokrajina Sjeverna Rajna – Vestfalija

Otrovni kemijski sastojak dioksin pronađen je u većim dozama od dopuštenog u jajima s njemačke peradarske farme Borken u saveznoj pokrajini Sjevernoj Rajni-Vestfaliji, priopćilo je u utorak ministarstvo poljoprivrede

U tome području u travnju je otkriveno pet peradarskih farmi zatrovanih dioksinom.

Ministarstvo, međutim, tvrdi da ne vidi nikakvu opasnost po javno zdravlje jer je dioksin štetan ako se konzumira tijekom duljeg vremenskog razdoblja. Farma je zatvorena i sva su jaja povučena iz prodaje.

.

( slijede linkovi na t.portalu o problematici Dioksina )

U siječnju 2011. godine u Europskoj uniji izbila je uzbuna nakon što su njemački dužnosnici upozorili da je hrana za svinje i kokoši zatrovana dioksinom

Najpoznatiji slučajevi trovanja dioksinom

Zbog dioksina zatvoreno više od 900 farmi u Njemačkoj

Njemačka kreće u oštru borbu protiv dioksina

Dioksin ruši industriju hrane

Očajni Nijemci više ne znaju što bi jeli!

i niz drugih naslova o istoj temi……

Interesantno je da je odmah poslije u 16 sati Radio Split u vijestima objavio razgovor njihovog novinara i njemačkog stručnjaka  koji je ispričao kako radi u tvornici cementa ,kako spaljuju otpad ,kako ne zagađuju okoliš, nema opasnih zagađivača, imaju rigoroznu ulaznu kontrolu otpada i izlaznu kontrolu tvari koje bi mogle zagaditi okoliš i ugroziti zdravlje radnika i zdravlje građana.

Ministrica dr.sc. Holy je izjavila da će dozvoliti spaljivanje otpada u spalionicama i suspalionicama / cementarama . Njemački stručnjak i dr.sc.Mirela Holy vjerojatno bi drukčije govorili da su čuli ranije vijesti.

Nama se nameće pitanje “Zašto štedljivi, racionalni, precizni i pametni Nijemci povlače jaja iz trgovina i zatvaraju farme na kojima su otkrivena jaja sa dioksinima ako ne postoji nikakva opasnost za zdravlje građana !? “

Nijemci će se izvući iz ove situacije , a da se to dogodilo nama mi ne bismo ništa  otkrili prije nego bi ljudi počeli pobolijevati. Kod nas bi došlo do prave katastrofe.

Nije mi drago što se ovo dogodilo u Njemačkoj. S njima sam dugo i dobro radio, lijepo su me primili i omogućili da kvalitetno radim i živim.

Mi međutim ne bismo izišli iz te nesreće. Ne znam kako bismo to otkrili i kako bismo s tim upravljali. Ne dogodilo se, ali to  je moguće sa spaljivanjem i suspaljivanjem otpada.. Na to već odavno upozoravamo. Nadamo se  i da će Ministarstvo i dr.sc. Holy dobro promisliti prije nego donese odluku o spaljivanju otpada .

Mi ne odvajamo otpad, mi nemamo kontrolu, mi nemamo snimke izokoncentracijskih krivulja, mi ne možemo kontrolirati dioksine, nama će svašta pobjeći u cementarama s nesagledivim posljedicama. Vjerujem da će nas Ministarstvo zaštititi od ove potencijalno velike opasnosti.

Mr.sc. Benedikt Aljinović

Zahvaljujem što ste pročitali moj tekst, Vi ćete ionako odlučiti po Vašoj savjesti.

Latest news

http://www.farmingco.uk

Dioxin discovered in eggs on German farm

Wednesday 04 April 2012

German authorities today announced poisonous chemical dioxin has been found at above legal levels in eggs on a farm in North Rhine Westphalia. German officials have said that the discovery presents no threat to the public, though they are launching an investigation to discover how the dioxin came to be present.

 

http://www.metroradio.com.hk

Dioxin found in eggs from German farm
22/05/2012 4:30PM

–       German authorities say the poisonous chemical dioxin has been found in higher than permitted levels in eggs from a German farm following a discovery in five other farms in April.

Dioxin has been found on a poultry farm near Borken in the northern German state of North Rhine Westphalia. Farms in the same state had been the source of the discoveries in April. Dioxin presents a danger to health if consumed over long periods but small doses are not harmful. The ministry said it sees no acute danger to public health from the find because of the need for long-term consumption.


i  niz drugih

Oznake:, ,

Trackbacks / Pingbacks

  1. Renić iz Cemexa zaprijetio građanima « NE spalionici - 13. lipnja 2012.

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.